Malpaso.nl

Weblog van Jeanet en Matteo


Zoek onderwerp

   


Kalender

Maandkeuze

<april 2024>
madiwodovrzazo
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345
2 april 2024
Wintersport Serfaus

25 april 2024
April doet wat ie wil!

Wintersport Serfaus

<<>>

Dit jaar hebben we een weekje skien doorgebracht in Serfaus. We zijn hier al eerder geweest, dus we weten dat het ski-gebied Serfaus-Fiss-Ladis een mooi en groot ski-gebied is. Dus op zaterdag 16 maart naar Oostenrijk gereden. Nadeel is wel, dat we weinig snelweg hebben naar Oostenrijk, en altijd langs de Bodensee moeten. Op zich best een mooie route, maar ook tijdrovend.

Maar...we waren rond 15.00 uur in ons appartement. 
Onze eerste skidag was een erg bewolkte dag, maar gelukkig was de tweede dag, een stralende dag, wat het skien toch wel extra leuk maakt.

Wel was het de hele week erg warm voor de tijd van het jaar, wat ook inhield dat de sneeuw snel papperig werd. Matteo vind het heerlijk, die papsneeuw, maar ik heb er wel wat eer moeite mee.

Dus af en toe even pauze op een terrasje op de piste, en dan ging het wel weer! Hihi!

Ik stopte meestal tegen 15.00 uur met skien (vanwege de zware omstandigheden), en Matteo nam dan vaak nog een keer een lift naar boven. Ik bleef dan op een terras op de piste of beneden in het dal op hem wachten.

Helaas hadden we ook 2 regen-dagen in onze vakantie. Als het sneeuwt kun je nog best een beetje skien, maar met regen (zelfs hoger op de piste) vinden wij er niets aan. 
Dus die 2 dagen relaxt doorgebracht met een wandeling door Serfaus, waar een mooie rivier doorheen/langs op loopt, en....

.... de tweede dag zijn we toch met de lift een stuk omhoog gegaan, en hebben daar een leuke wandeling om een bevroren bergmeer gemaakt, en daarna daar geluncht.

We kwamen diverse houtsnijwerken tegen...echt prachtig gemaakt.

En halverwege de route stond een klein kappelletje, waar ik even binnen heb gekeken, en natuurlijk een kaarsje heb aangestoken (een vaste gewoonte van mij).

Gelukkig hadden we de laatste 2 dagen weer zonovergoten weer, en hebben we nog heerlijk kunnen skien.

Ik hou van de bergen, het witte landschap en de blauwe lucht! Zo genieten!!

Wat een uitzicht!


Op de laatste dag zaten we op een terras te lunchen, toen we ineens een pak sneeuw los zagen komen, en er een kleine lawine op een piste naar beneden rolde. Gelukkig waren er op dat moment geen mensen daar aan het skien!

De laatste skidag afgesloten, beneden aan de piste bij de lounge-bar, met heerlijk uitzicht op de dal-afdaling. Matteo heeft nog een keer de lift naar boven genomen, en ik kon hem via de dal-afdaling zien aankomen. Daana nog heerlijk een uur in de zon op het terras gezeten en nagenoten van de heerlijke dag (en vakantie)!

De laatste avond, onze vakantie afgesloten met een etentje bij de mexicaan...ook heerlijk!

Op zaterdag weer huiswaarts gekeerd, en ´s middags na thuiskomst, de auto uitgeladen en meteen onze lieverd Yuna weer opgehaald uit het pension. Zo fijn om haar weer bij me te hebben....weer kompleet!
Wat hebben we weer een fijne ski week gehad! 


<<>>

0 reactiesReageer