Malpaso.nl

Weblog van Jeanet en Matteo


Zoek onderwerp

   


Kalender

Maandkeuze

<januari 2024>
madiwodovrzazo
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234
8 januari 2024
December kerst

December kerst

<<>>

De decembermaand begon bij ons met heerlijk winters weer, en iets hogerop (bij de Schwarzwaldhochstraße) lag echt een flink pak sneeuw.
Dus....natuurlijk hebben we deze kans benut voor een heerlijke wandeling. Het was prachtig weer, met een strak blauwe lucht, wat het extra mooi maakt. 


Echt genieten dit!!

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen....ik ben zo blij dat wij hier wonen in deze prachtige omgeving!

Heerlijk ploeteren door de sneeuw. love it!

Maar de decembermaand is natuurlijk ook de feestmaand, dus op 21 december zijn we weer naar Nederland gereden, om daar de kerst te vieren met de familie. Kerstavond hebben we bij mijn schoonouders gevierd, en hebben we ge-gourmet. Altijd gezellig. Dat betekend wel dat je dan de hele middag in de keuken staat om van alles klaar te maken, maar....ik hou daar van en vind het leuk om te doen.

Het was erg gezellig, en die gezelligheid ging door tot in de late uurtjes. 

Eerste kerstdag zouden we in Apeldoorn vieren bij Theo, Kath en Remco. Helaas liet pap zijn gezondheid het niet toe, om ook naar Theo en Kath te gaan, dus hebben we het schema omgegooid, en zijn we ´smorgens eerst naar pap gegaan met z´n allen, om daar met hem kerst te vieren met koffie/thee en gebak, en daarna wat vis met stokbrood etc.. Pap kreeg van ons een nieuw vogelhuis voor in de tuin, met de bijbehorende vogelsnacks. Theo heeft het huisje op de standaard gemonteerd, en ik heb vakkundig de (vogelvoer)slinger opgehangen.

Het was natuurlijk heel jammer dat pap niet in staat was om de verdere dag met ons kerst te vieren, en mee te eten bij Theo en Kath, maar hij heeft er toch van genoten dat "het hele spul" weer even samen was.

Daarna zijn we dus naar het huis van Theo en Kath gegaan, en hebben we de pakjes onder de boom uitgepakt.
En wat zijn we weer verwend...niet normaal. En wat hebben we gelachen...misschien is dat nog wel belangrijker!

De dag in de Waalstraat geeindigd met een heerlijk diner, dat Kath verzorgd had, en ja....dat kun je wel aan haar overlaten.

Het was heerlijk! 

In Grave de dag uitbuikend afgesloten met een Irish-coffee. Het was een top dag!
En derde kerstdag....ofterwijl 27 december...hadden we een reunie met de Mosmannen ter nagedachtenis aan tante Riet die afgelopen zomer is overleden. 

Bij haar uitvaart konden een aantal mensen er niet bij zijn (waaronder wij), dus wat was het mooi dat nu iedereen er was van de neven en nichten (en oom Henny).


En het eten was erg lekker!

Zo leuk om weer met iedereen even bij te kunnen kletsen en iedereen weer te zien!

Nog even een groepsfoto gemaakt, en daarna met wat vis van het buffet nog een bezoekje aan pap gebracht, om hem gedag te zeggen.
En de dag daarna weer naar Duitsland gereden, want ik moest de 29ste weer werken.
Ik heb de 29ste nog net kunnen werken, maar daarna werd ik ziek door corona. Niet dat ik erg ziek was, of zo (alleen moe, keelpijin en wat snotterig), maar ik mocht van mijn werkgeven niet werken, wat ook wel logisch is in de zorg.

Dus een hele rustige oud en nieuw gehad, want ook Matteo ontkwam niet aan de corona (die er overigens ook niet echt ziek van is geweest).
En dan is de feestmaand weer voorbij...wat vliegt de tijd, maar.....op naar hopelijk een fantastich jaar!


<<>>

1 reactieReageer