Malpaso.nl


Weblog van Jeanet en Matteo

Hoofdmenu


Blog kalender

Maandkeuze

<oktober 2022>
madiwodovrzazo
262728293012
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31123456


Zoek onderwerp

   


Himmelsteig 2022


<<

>>

De laatste week van onze vakantie hebben we in onze eigen mooie omgeving doorgebracht. Zo hebben we de Himmelsteig gelopen; een wandelroute van bijna 11 kilometer. De naam zegt het al een beetje....himmelsteig...veel klimmen richting de hemel. Hihi! Hierom hebben we Yuna thuis gelaten, omdat we niet wisten hoe druk het zou zijn (het is een populaire wandelroute) en gaat over stukken stijle , smalle wandelpaadjes. Dat is moeilijk wandelen met een aangelijnde hond, dus Yuna had een rustdag. 

We zijn met de auto naar Bad Peterstal gereden, en hebben de auto geparkeerd bij het openlucht zwembad. Daar start de wandelroute.
En het begon meteen goed....klimmen, klimmen, klimmen. 

Maar wel over mooie bospaden. En als je dan af en toe even op adem kunt komen met fantastische uitzichten...prachtig en echt genieten.

Tijdens de wandeling kom je leuke en grappige dingen tegen; zo kwamen we bij een openlucht bar waar we even hebben gepauzeerd.

Maar ook grappige elementen, zoals een schaal met stenen, hangende stoelen met teksten/spreuken, en raamvensters met beschildering.


En daarna kwamen we bij de hoge rots. Matteo is er als eerste opgeklommen, maar ik kon het niet laten er ook op te klimmen (ondanks mijn hoogtevrees). En....het is me gelukt. 


Daarna weer verder...naar de waterval. Door de droge periode kwam er nu weinig water naar beneden, maar nietermin toch mooi!


En....weer door...naar het hoogste punt van de wandeling.

Daar geluncht op een heerlijke relax-bank, en volop genoten van het mooie uitzicht.

Dan weet je dat je daarna gaat dalen...wat een heerlijk gevoel! Hihi!

Ai...toch ook nog klimmetjes tussendoor! 

Maar je wordt iedere keer weer beloond met die fantastische uitzichten.Het laatste deel ging door meer open landschap, en de wandeling eindigde tussen de geiten! 

De geiten waren behoorlijk nieuwsgierig, en waren duidelijk mensen gewend die door hun weiland liepen. 

Het was echt een heerlijke wandeling, al waren de beentjes blij dat het klaar was. 
Toch hebben we de laatste vakantiedag ook nog een heerlijke wandeling gemaakt bij de Schwarzwaldhochstraße.


En afgesloten met een lekkere lunch.

En toen zat de vakantie er weer op, en begon het gewone leven weer. Maar het waren 3 heerlijke weken, en we kunnen er weer even tegen. Zoveel mooie mooie dingen gedaan en gezien. 

<<

>>

2 reactiesReageer