Malpaso.nl


Weblog van Jeanet en Matteo

Hoofdmenu


Blog kalender

Maandkeuze

<september 2022>
madiwodovrzazo
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789


Zoek onderwerp

   


Vakantie in de Franse Alpen 1


<<

>>

Zaterdag 13 Augustus zijn we naar de Franse Alpen gereden voor onze vakantie van 2 weken. Ook Yuna is meegeweest. We hadden een stacaravan gehuurd op een camping aan een meer... Grand Lac de Laffrey (net onder Grenoble). De streek...La Matheysine.

Helaas was het weer iets minder bij aankomst, maar na de flinke bui en alles te hebben uitgepakt, hebben we de omgeving een beetje verkend.
Het meer waar de camping aan ligt is echt prachtig...ook die blauw/groene kleur van het water. En Yuna dook er meteen in! 


En ook ´s avonds...is het genieten bij het meer. Zeker met een geslaagde zonsondergang.

De tweede dag van de vakantie ziijn we naar de Alp d´Huez gereden. Super toeristisch...maar wat een prachtige natuur daar.

Op aanraden van Theo en Kathleen, zijn we na het plaatsje Alp d´Huez nog een aantal kilometers doorgereden totdat de weg ophield.
Hier is een parkeerplaats, en vandaar uit moet je verder te voet om het schitterende gebied te verkennen. Helaas was de parkeerplaats bomvol, dus wij hebben de auto een stukje terug langs de weg geparkeerd (waar ook al meer auto´s stonden).

Ik vond het hier zó mooi!!! Al die meertjes, de gigantische bergtoppen...ik snap wel dat het hier druk was. Al moet ik zeggen, dat als je daar wandelt, merk je weinig meer van al die mensen....ook omdat het zo´n uitgestrekt gebied is.

Na hier lekker te hebben rondgelopen (Yuna kon af en toe in een waterstroompje wat verkoeling zoeken), wilden we wel even lunchen bij het restaurant aldaar, maar....geen plek...ook al vol. Dat is dan wel weer minder.

Gelukkig hadden we ook brood en drinken bij ons, dus op een mooi plekje zitten eten.

Daarna weer richting camping gereden.

Echt een typisch Alp d´Huez plaatje hierboven met de teksten op de straat en de wielrenners.

Ons meer Lac de Laffrey is het tweede meer uit een rits van 4 meertjes op een rij. De dag na ons bezoek aan Alp d´Huez, hebben we een wandeling gemaakt om het meer dat onder Lac d´Laffrey ligt. Dat is Lac de Pétichet.

Ook een prachtig meer! De wandeling gaat deels direct langs het meer, en deels door bosachtige omgeving.


Het was een prachtige wandeling van ongeveer 8 km. Alleen jammer dat we het laatste deel gewoon lang de weg moesten lopen (zonder stoep).
Gelukkig was de weg van 1 kant afgesloten, wegens weg werkzaamheden, dat maakte het minder gevaarlijk.

De volgende ochtend hing er een prachtige bewolking boven het meer, toen ik ´s morgens de hond uitliet.

Het volgende tripje was naar een stuwmeer Lac du Sautet, op ongeveer een uur rijden (zuidwaarts) van de camping. Voor we het stuwmeer bezochten, hebben we eerst lekker rond gelopen in het stadje Corps. Dit is een middeleeuws stadje, waar de route Napoléon doorheen loopt.


In dit stadje hebben we ook geluncht. 

Daarna naar de stuwdam gereden.
Hieronder het uitzicht op Lac du Sautet. 

Bij de dam geparkeerd en daar wat gewandeld en de prachtige stuwdam en het uitzicht bewonderd.


Weer een prachtige vakantie dag!
De volgende dag heb ik een rustdag gehouden; Matteo is samen met Yuna een ronde om Lac de Laffrey gaan lopen (10 km).
En de rest van de vakantie.... volgt in een volgend blog! 

<<

>>

0 reactiesReageer