Malpaso.nl


Weblog van Jeanet en Matteo

Hoofdmenu


Blog kalender

Maandkeuze

<april 2022>
madiwodovrzazo
28293031123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829301
2345678


Zoek onderwerp

   


Ischgl 2022


<<

>>

Eindelijk.....na 3 jaar konden we weer op wintersportvakantie naar Ischgl. We hebben net voor de kerst nog wel even hier in Duitsland op de ski´s gestaan, maar een echte wintersportvakantie was wel lang geleden. 
We hadden een appartement net buiten Ischgl, in Versahl. Hier hebben we al een keer of 5 gezeten, en dat is ons altijd goed bevallen.

Andere jaren reden we iedere dag met de auto naar een grote parkeerplaats in Ischgl zelf, maar dit jaar besloten we om gewoon naar het dorp te lopen. Het is een kwartiertje wandelen, en dus eigenlijk een goede warming-up. En de ski´s en spullen staan in een depot in Ischgl opgeslagen, dus daar hoeven we niet mee te slepen iedere dag.

We hebben enorm geboft met het weer. Wat is er mooier dan die massieve witte bergen tegen een knal blauwe lucht. Ik blijf het echt adembenemend mooi vinden. Alleen daarvan heb ik al genoten deze ski-week.
Door mijn gebroken arm, wist ik niet of het skiën wel zou lukken. Ik zit nog volop in therapie, maar ben het toch gaan proberen, en het ging best aardig.

Ik was wel veel voorzichtiger dan anders. Misschien zelfs wel té voorzichtig, maar ik heb ondanks dat heel veel plezier gehad.

Ik heb alleen de ochtenden geskied. Daarna gingen we ergens lunchen, en zat de skidag er voor mij op (zodat mijn arm weer rust kreeg).
Ik ging dan gewoon bij een restaurant bovenaan de piste zitten genieten van de zon (en mensjes kijken). 


Als Matteo was uitgeskied, kwam ook hij naar het restaurant om lekker te genieten van een biertje!

Daarna ging ik met de grote gondel (lift) naar beneden, en nam hij nog de dal-afdaling (die in de pap-sneeuw behoorlijk zwaar is)
Met de lift ging sneller dan skiën, dus ik stond hem dan beneden weer op te wachten. Dan deden we onze spullen in het depot opruimen, en gingen we naar ons vaste zon-terras in het dorp. Heerlijk nagenieten van de dag! Vervolgens deden we boodschappen, en deed Matteo ´savonds koken. 
Alleen de eerste en laatste avond zijn we uit eten geweest.

Ischgl by night. Prachtig gezicht, al die lichtjes!


We kwamen ook nog een hert tegen langs de piste!! Hebben we even mee geknuffeld! :)

Het ski-gebied van Ischgl, ligt deels in Oostenrijk, en deels in Zwitserland. Je gaat dus ook skiënd de grens over (foto hierboven)

Het is echt een prachtig uitgestrekt gebied, en daarom ook mijn favoriete ski bestemming. 
Ik heb wel een rustdag gehouden. Het was 1 dag wat bewolkter weer, en omdat dan het zicht minder is, wilde ik geen risico nemen, en ben naar een mooi bergmeertje gewandeld. 

Het meertje ligt vlak langs de piste, dus ook skiënd kun je hier komen.
Ook kwam ik langs een leuk kappelletje op weg naar het meertje.

Tijdens deze (voor mij) rustdag, is Matteo met familie gaan skiën. Zijn nichtje Britt is ook een paar dagen naar Ischgl gekomen, met haar vriend en schoonouders.

Zaterdag, onze laatste ski-dag, hebben we ook met z´n allen geskied. Al kenden wij de schoonouders van Britt niet, het klikte goed en het was erg gezellig.

Aan het eind van de dag, hebben wij nog even wat gedronken boven aan de piste als afsluiting van de skidag.

's Avonds zijn we met z´n allen nog uit gaan eten; een leuke afsluiting van een topweek!
En zondag (eerste paasdag) moesten we weer naar huis.

Op zich ook heerlijk. Een week was lang zat, en ons pootjes verlangde ook weer naar rust.
En....we hebben smiddags meteen Yuna weer opgehaald uit het pension. Het was voor het eerst dat zij een week zonder ons moest, en wij zonder haar, maar dat is allemaal goed verlopen. 

<<

>>

1 reactieReageer