Malpaso.nl


Weblog van Jeanet en Matteo

Hoofdmenu


Blog kalender

Maandkeuze

<januari 2021>
madiwodovrzazo
28293031123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567


Zoek onderwerp

   


Kerst en oud & nieuw


<<

>>

Dit jaar konden we, vanwege de corona, niet naar Nederland om daar de kerstdagen door te brengen, zoals we eigenlijk ieder jaar doen. Dit jaar moesten we dus helaas thuis blijven, wat ik best moeilijk vond, omdat ik de familie na bijna een jaar, graag weer wilde zien, aanraken, knuffelen, etc.. Maar het was niet anders, en we moesten er maar het beste van maken. Nou.....dat is ons gelukt, hoor! Ons huisje was weer prachtig met de kerstverlichting aan het balkon, en ook binnen was het hele huis in kerstsfeer.

We hadden wel het geluk dat er op eerste kerstdag wat sneeuw lag. Dat gaf toch wel echt het kerstgevoel!! We zijn dan ook 'smorgens een heerlijke wandeling gaan maken, en hoe hoger we kwamen, hoe meer sneeuw er lag. Prachtig!!


En hoe lager we weer kwamen...hoe minder de sneeuw werd! hihi!

Eerste kerstdag 'smiddags hadden we met Theo, Kathleen en Remco afgesproken om de pakjes uit te pakken, en toch wat gezelligheid creeeren via een skype-verbinding.

En het was echt geslaagd! Heerlijk kletsen, lachen en om en om cadeautjes uitpakken.


Het was een goed en gezellig alternatief voor onze "normale" kerst samenkomst. Maar hopelijk kunnen we het volgend jaar wel weer vieren als vanouds!

En ´s avonds hebben we lekker zitten gourmetten met z´n tweeen.
En tweede kerstdag lag er wat meer sneeuw en hebben we de kalorietjes van de eerste kerstdag er weer flink afgewandeld.


Wat een geweldige wandeling!! Gewoon bij ons achter het huis het bos ingewandeld en omhoog gelopen. Wel heerlijk dat we niet eens een eind hoeven te rijden, om te kunnen genieten van deze prachtge natuur. Het is gewoon "onze achtertuin".


En het zonnetje kwam ook af en toe nog even tevoorschijn.En dan die mooie uitzichten! Puur genieten!!


En ons lieve meisje genoot ook van alle wandelingen in de sneeuw. We hebben ruim 8 km gewandeld!

Met oud en nieuw was het heel rustig, mede door het verbod op vuurwerk afsteken. Toch waren er in ons dorpje twee huishoudens die zich niet lieten tegenhouden, en toch wat vuurwerk afschoten. Al was het verboden, het was toch wel mooi om even van mee te genieten. Het hoort toch bij oud en nieuw.
En nieuwjaarsdag....natuurlijk....weer heerlijk de wandelschoenen aangetrokken en genoten van onze prachtige omgeving.


Ondanks alles hebben we heerlijke feestdagen gehad.
Maar....hopelijk kunnen we eind dit jaar weer gewoon, als vanouds, naar Nederland om de kerst met familie te vieren en weer te knuffelen.
En zodra het reizen weer is toegestaan, gaan we meteen een weekje naar Nederland, al ben ik bang dat dit nog wel even gaat duren!
We wachten maar rustig af.

<<

>>

0 reactiesReageer