Malpaso.nl


Weblog van Jeanet en Matteo

Hoofdmenu


Blog kalender

Maandkeuze

<maart 2022>
madiwodovrzazo
28123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031123
45678910


Zoek onderwerp

   


Herstelperiode


<<

>>

Ik zit nog altijd in mijn herstelperiode van de gebroken arm. En het gaat erg langzaam. Helaas...want ik ging er eigenlijk van uit dat een breuk met 6 weken wel weer aardig hersteld zou zijn. Maar mijn fysiotherapeut heeft mij al duidelijk gemaakt, dat het een gecompliceerde breuk is, en dat het een flinke operatie is geweest. En dat die 6 weken, zeker 6 maanden zullen zijn. Daar moet ik nu rekening mee houden, dus dat doe ik dan maar.

Na 2 weken zijn de hechtingen eruit gegaan, en ik moet zeggen.... er is nauwelijks nog iets van te zien.
Inmiddels ben ik ruim 8 weken na de operatie, en wat ik ben in deze weken enorm verwend, met bloemen, kaarten, lekkers, een boek...zo lief!!

Zo mooi, al die bloemen in huis. 

En de eerste weken kon ik nog niet veel doen, dus de puzzel die ik van Theo, Kath, Remco en mijn paps gehad heb, had ik al snel klaar.

En in de tweede week, heb ik voor het eerst een stuk gewandeld in de sneeuw die iets hogerop nog heerlijk aanwezig was.


En verder maar enorm genoten van het mooie weer. Zodra het kon, zat ik lekker buiten!

Ook heb ik 2x per week fysiotherapie, en moet ik met de trein naar Bad Peterstal. 
Hier ben ik dan wel een hele ochtend aan kwijt, want de trein rijdt hier niet ieder uur.
Maar goed....ik heb de tijd.

En verder...thuis veel trainen, oefeningen doen, en werken aan het herstel. Het gaat tergend langzaam, maar het belangrijkste is dat ik verandering merk. 

En sinds 2 weken kan ik ook weer verder wandelen. Ik draag geen "sling" (de band waar de arm in rust) meer, en moet de arm nu ook wat gaan belasten (tot 1 kilo). 

Vorig weekend de eerste echte lange wandeling gemaakt. Nog wel de sling mee, om af en toe mijn arm toch even wat rust te kunnen gunnen als het pijn ging doen. Maar zo genoten van de wandeling!! Weer ijshaar gezien...I love it!!

En weer genoten van de mooie uitzichten.


En na thuiskomst zelf flammkuchen gemaakt met zalm, bosui en rucola.

En ook gisteren weer een mooie lange wandeling gemaakt, en nu zonder sling. Weer een stapje verder dus, want het ging goed.

Volgende week moet ik weer naar de Orthopeed voor een foto van mijn arm. Hopelijk zit mijn schouder dan beter, want die zat de laatste keer nog te hoog. Afwachten dus, en tot die tijd...flink door oefenen met gewichten van 500 gram en 1 kilo in mijn handen.
Ik ga er alles aan doen om op wintersport (half april) toch op mijn ski´s te kunnen staan. Of het lukt???? We zien wel! Anders ga ik gewoon lekker wandelen en genieten van de omgeving en de natuur daar. Maar....hopelijk gaat het me lukken! ;)

<<

>>

1 reactieReageer