Malpaso.nl


Weblog van Jeanet en Matteo

Hoofdmenu


Blog kalender

Maandkeuze

<oktober 2018>
madiwodovrzazo
24252627282930
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234


Zoek onderwerp

   


Nieuw huis


<<

>>

Na bijna 4 jaar in het Duitse Löcherberg te hebben gewoond (Matteo nog een half jaar langer), en het huis in Nederland te hebben verkocht, konden we eindelijk op zoek naar een eigen huis hier in de omgeving. Bijna 4 jaar lang hebben we in een klein appartement gewoond, maar het beviel ons eigenlijk prima; een woonkamer, 1 slaapkamer (dat was wel wat weinig), een klein keukentje, maar vooral belangrijk.....een tuintje. Voor mij was het duidelijk het worden, dat ik geen behoefte meer had aan een groot huis. We zijn immers maar met z'n tweeën (plus hond), dus echt veel ruimte hebben wij ook niet nodig. Al vanaf dat we in Löcherberg wonen wordt er een heel oud huisje gerenoveerd; de bouwlui (en tevens eigenaren van het huis) kwamen uit Estland en werkte alleen in de zomer een paar weken aan het huis. Maar we zagen het er enorm op vooruit gaan, en ik werd steeds verliefder op dit huis. Het moest dan ook schijnbaar zo zijn; toen wij eindelijk de financiële rompslomp in Nederland hadden afgehandeld, kwam dit huis in de verkoop. Toen we de eerste keer gingen kijken, schrokken we toch wel van de dingen die nog gedaan moesten worden.

Van de buitenkant zag het er perfect uit; geheel nieuw dak met 2 dakkapellen, de hele buitenkant afgetimmerd met hout, en nieuwe kozijnen met 3 dubbel glas door het hele huis. Maar van binnen!!! De bovenverdieping was zo goed als af, dat wel. Twee slaapkamers en een klein kamertje voor b.v. wc en wasmachine (of iets dergelijks). Alle wanden en plafonds waren netjes afgewerkt. En in het hele woongedeelte (voor ons), nieuwe leidingen en deels electriciteit aangelegt. Tevens zit er een nieuwe hete lucht/waterpomp instalatie in, dus niet stoken op olie of gas. Maar aan de etage voor woon/eetkamer, badkamer en keuken, was nog niet veel gedaan; alleen de wanden waren afgewerkt, en verder niets...nog geen keuken, geen badkamer, geen plafond en een oude steile enge trap naar de bovenverdieping.
Er moest nog heel wat gebeuren, maar goed...daar was de prijs ook naar. En dan zit er onder ons woongedeelte ook nog een ruimte (soort schuur), waar nog helemaal niets aan is gedaan (geen elektriciteit, geen leidingen etc.). Na goed te hebben nagedacht hebben we de stoute schoenen aangetrokken en een bod gedaan op dit huis. We waren niet de enige die serieus geïnteresseerd waren, maar wel de eerste die een bod hadden uitgebracht (en in Duitsland is het zo dat de verkopende partij eerst moet verder onderhandelen met de eerste bieder, alvorens ze naar een volgende bieder gaan om te onderhandelen). Na wat heen en weer bieden, is het ons gelukt en zijn wij de gelukkige eigenaren geworden van dit huis! Dat was in februari dit jaar, maar pas eind mei was alles afgerond bij de notaris en kregen wij de sleutel. De vorige eigenaar was het klussen (3 jaar lang) en heen en weer reizen van Estland naar Duitsland zat, en had daarom besloten om het nu te verkopen, ook al was het nog niet af. 

Ja....en dan gaat het werk beginnen. Tenminste.....het aanvragen van de nodige offertes. De elektriciteit is hier in Duitsland verplicht om te laten doen door een vakman, i.v.m. de verzekering/veiligheid. Dus dat moesten we uitbesteden. Ook de badkamer hebben we laten doen, net als de binnendeuren met kozijnen, de trap, de verwarming en we laten een balkon aanbouwen (maar dat wordt pas volgend voorjaar).

Er stond een oude "carport", daar moest het in ieder geval voor doorgaan, met een soort schuurtje er aan vastgebouwd. Dit was allemaal oud en zag er niet uit, dus dat was onze eerste klus.....slopen. Het was toen inmiddels al juni. Matteo's ouders zijn ook 2 keer hier geweest om te helpen. Dat was wel erg fijn, zeker bij de bouw van de keuken (wat we dus zelf hebben gedaan). Maar goed...eerst de boel buiten slopen, zolang de keuken nog niet geleverd was. Hierboven en de foto's hieronder zijn van de sloop werkzaamheden.

En dat was zwaar werk, zeker in een bloedhete zomer. Maar goed, je moet er wat voor over hebben!

We hebben een grote container laten komen, en het was maar net genoeg om het afval van de schuur/carport in af te kunnen voeren. Maar dan moest alles wel zo klein mogelijk gemaakt worden, en netjes gestapeld worden in de container.De sloop vordert gestaag. En als alles weg is, ziet het er meteen heel anders uit.

Inmiddels zijn de werkzaamheden in de badkamer begonnen. Op onderstaande foto is te zien hoe de badkamer eruit zag toen we het huis kochten; de wanden en het plafond waren afgewerkt en er zat vloerverwarming ingebouwd.

Hieronder de vorderingen van de bouw in de badkamer.


De grijze douche achterwand vind ik zó mooi! Helemaal blij mee.

Ook was de keuken inmiddels geleverd en na de sloopwerkzaamheden buiten konden wij hiermee aan de gang. Wel heel fijn dat mijn schoonvader hierbij was (in het begin), want die heeft vaker een keuken geplaatst en voor ons was dit de eerste keer. Maar een leuke uitdaging!


Mijn schoonmoeder is intussen al druk aan het poetsen.

Hier begint het er al goed op te lijken, en heb ik de muur vast voorbehandeld om te kunnen betegelen. Ik plak de tegels, en matteo snijdt de tegeltjes op maat (voor in de hoeken en om de elektriciteit/stopcontacten). 


Daarna gaan de werkzaamheden gewoon door, en schilder ik vast 1 muur groen, voor het plafond erin wordt gemaakt.

Als de gipsplaten tegen het plafond zitten lijkt het al een stuk minder op een "bouwput".

Het afwerken van het plafond vond ik echt een dingetje, en viel niet mee.

Over het eindresultaat van het plafond ben ik ook zeker niet 100% tevreden, maar dat kunnen we later nog een keer bijwerken. Ik was er helemaal klaar mee.
Matteo was inmiddels druk met het leggen van laminaat op de bovenverdieping, en  later ook in het woongedeelte.


Voor hij de vloer op de woonetage kom leggen, moest eerst de trap geplaatst worden, en de deuren met kozijnen. En helaas liet dat ook even op zich wachten door de vakantie van het bedrijf dat deze werkzaamheden zou uitvoeren.


Maar toen de trap en deuren erin zaten ging het snel, en konden we eindelijk vorige week verhuizen. Matteo had een week vrij genomen hiervoor. Löcherberg is maar een klein dorpje, en het was wel heel fijn dat onze huurwoning maar een paar 100 meter van ons nieuwe huis was. We konden een bus huren en een paar keer heen en weer rijden.


Terwijl wij druk met spullen lopen te sjouwen, laat Nomy alles rustig op zich afkomen en houd ons vanuit de deuropening goed in de gaten. En hieronder dan het eindresultaat!

De badkamer

De keuken en het halletje

De woon/eetkamer

Heel happy met het resultaat. Het heeft heel wat zweetdruppels gekost, maar super trots op het resultaat.
Zoals eerder gezegd hebben we onder ons woonhuis nog een grote ruimte, en daar willen we uiteindelijk een soort studio van maken, zodat familie en vrienden kunnen komen logeren.

Hierboven de ruimte die we helemaal zelf willen gaan ombouwen tot een studio. Alleen zullen we ook hier de elektriciteit moeten laten doen.
Dat is dus het volgende project, evenals de tuin met een schuurtje en een carport. Maar eerst even rust (en nog wat kleine klusjes hier in huis afmaken) en genieten van ons huisje.

<<

>>

3 reactiesReageer