Malpaso.nl


Weblog van Jeanet en Matteo


Blog kalender

Maandkeuze

<september 2017>
madiwodovrzazo
28293031123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829301
2345678


Zoek onderwerp

   


Schwarzwaldsteig


<<

>>

Gisteren hebben we weer een geweldige wandeling gemaakt hier in de buurt; de Schwarzwaldsteig! Deze wandelroute is 10,9 km. en heel gevarieerd. Zo loop je door het bos, en dan weer door open vlaktes en weilanden.
De wandeling begon in het dorpje Bad Peterstal bij het treinstation. Hier hebben wij onze auto geparkeerd en zijn we de wandeling begonnen. Omdat het de afgelopen dagen nogal wat regen gevallen was, hadden we onze wandelstokken bij ons (omdat de paden dan nogal slipperig en glad kunnen zijn).
de route begint met het omhoog lopen om boven het dorpje Bad Peterstal uit te komen.

We liepen het eerste deel van de wandeling een beetje parallel aan Bad Peterstal (wat een langgerekt dorp is). Aan het eind van het dorp gingen we pas echt stijgen en de binnenlanden in. Aan het begin stond een uit hout gesneden beer met een bord "Schwarzwaldsteig" in zijn klauwen.

En tijdens de wandeling kwamen we meer houtsnijwerken tegen. Erg mooi gedaan!

Net als bij de Himmelsteig zag je hier ook langs de route af en toe een stalletje waar je drank kon kopen. Er staat een geldkistje bij en er wordt gewoon op vertrouwd dat mensen die iets pakken daar het geld in deponeren.

Onderweg weer prachtige uitzichtpunten gezien en echt genoten. We hebben echt onze tijd ervoor genomen.Af en toe was het ook wel behoorlijk klimmen, maar deze wandeling was wel minder zwaar dan de Himmelsteig.


Halverwege kwamen we bij het vakantiehuisje waar Berty en Wim een paar weken geleden verbleven. Hier hebben wij even gepauzeerd. 

Hierboven een foto waar we aankomen bij het huisje (uiterst rechts) waar Berty en Wim verbleven.
Daarna weer de natuur in.


En wat een uitzicht weer!!


Na 8 kilometer wandelen kwamen we langs de Braunbergstüble. Hier hebben we geluncht en even heerlijk uitgerust. Daarna was het nog bijna 3 kilometer voor we weer in Bad Peterstal aankwamen.

Door het vochtige weer van de afgelopen dagen waren er ook al veel paddenstoelen te zien.

Na ruim 4 uur waren we weer bij onze auto. Wat een heerlijke wandeling weer! Op naar de volgende!

<<

>>

0 reactiesReageer