Malpaso.nl


Weblog van Jeanet en Matteo


Blog kalender

Maandkeuze

<augustus 2017>
madiwodovrzazo
31123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031123
45678910


Zoek onderwerp

   


Himmelsteig


<<

>>

Gisteren een geweldige wandeling gemaakt; de Himmelsteig. Het is een wandelroute die begint (en eindigt) in Bad Peterstal, een dorpje dat 4 kilometer van Löcherberg vandaan ligt (waar wij dus wonen). Deze wandeling is afgelopen maand uitgeroepen tot mooiste wandelroute van Duitsland, dus wij waren erg benieuwd. Hierdoor is het wel erg populair onder de toeristen; we zijn nog nooit zoveel wandelaars tegen gekomen tijdens een wandeling! ;)
Het is een hele pittige wandeling van 10,6 kilometer en daarin moet je ruim 530 meter omhoog klimmen. In de brochures staat deze wandeling genoteerd als "zwaar" en er staat een tijd voor van 4,5 uur.


Het begon al meteen met flink klimmen, en we werden al snel getrakteerd op een prachtig uitzicht op het dal en dorp Bad Peterstal.

Het grootste gedeelte van de wandeling ging door het bos, maar werd afgewisseld door wandelen over open vlakten met meestal een prachtig uitzicht.


Tijdens de wandeling een aantal kunstwerken gezien van hout, zoals een vlinder en een uil.

Onderweg werd op meerdere plekken flesjes drinken (bier en fris) aangeboden in kratten. Daar stond dan een geldkistje bij waar je het geld in kon stoppen.


Ongeveer halverwege de wandeling kwamen we bij een waterval. Erg mooi, alleen wel jammer dat ik een uitglijder maakte over een gladde steen; broek kapot en na later bleek ook een blauwe knie omdat ik precies op een punt van een steen terecht kwam met die knie. Ach ja...kan gebeuren.


Verder ontzettend genoten van de prachtige natuur die we tegen zijn gekomen.Bij een picknicktafel even pauze genomen en genoten van het uitzicht.

Daarna weer verder met klauteren en klimmen, maar na 8 kilometer was het eigenlijk alleen nog maar dalen! Heerlijk!!


We hebben ruim 3 uur over de wandeling gedaan, dus korter dan stond aangegeven. Maar ik kan niet anders zeggen...het is een prachtige wandelroute. Of het ook echt de mooiste wandelroute van Duitsland is weet ik niet, maar we hebben er wel enorm van genoten. Wat wonen wij toch in een geweldig mooie omgeving!!


<<

>>

0 reactiesReageer