Malpaso.nl


Weblog van Jeanet en Matteo


Blog kalender

Maandkeuze

<augustus 2017>
madiwodovrzazo
31123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031123
45678910


Zoek onderwerp

   


Hornisgrinde


<<

>>

Gisteren weer een prachtige wandeling gemaakt van de Mummelsee naar de Hornisgrinde. Grinden zijn boomloze hoogvlakten, en deze vlakte ligt op 1164 mtr. en is het hoogste punt van Schwarzwald Nord/Mitte. Wij zijn met de auto via de Schwarzwaldhochstrasse naar de Mummelsee gereden. De mummelsee is een bergmeer op ongeveer 1000 meter hoogte. Hier hebben we de auto geparkeerd; waar in het hoogseizoen weinig parkeerplekken vrij zijn, maar het is ons gelukt. Onderstaande foto is van een eerder bezoek aan de mummelsee.

Hier begon onze wandeling door mooie natuur en met prachtige uitzichten. Tijdens de klim zie je de dorpjes in het dal liggen. Echt prachtig! Op internet later opgezocht en dit zijn de dorpjes Seebach (voorste huisjes) en daar achter Ottenhofen.

Als je bijna boven bent, zie je de Hornisgrindeturm (toren) al liggen.

Hier is een gelegenheid om iets te eten/drinken, maar wij zijn gewoon lekker gaan wandelen.

Op de enorme vlakte doe vooral bestaat uit hoogveen, staat ook een windmolen en een uitzendmast. Het was aan het begin van de wandeling flink bewolkt, maar dat gaf wel een mooi schouwspel van de uitzendtoren die daardoor steeds deels in de wolken kwam. Wij zijn naar beide toe gewandeld; het lijkt net of ze dicht bij elkaar staan, maar er zit een behoorlijke afstand tussen.

En wat een gevaartes...de uitzendtoren is ruim 200 meter hoog!

En tussendoor natuurlijk genieten van het uitzicht en de mooie natuur.


Prachtig toch?!


Deels liep de route over vlonders, vanwege de natte modderige ondergrond. Dit is dan ook één van de natste gebieden van Duitsland, en er ligt meer dan 120 dagen per jaar sneeuw. Het gras dat er nu groeit is prachtig oranje bruin van kleur. (in het echt nog mooier dan op de foto's te zien is; zeker als de zon er op schijnt).

Na een mooie wandeling hier op de hoogvlakte, zijn we via een andere mooie route weer richting Mummelsee gelopen. Geweldige wandeling over smalle paadjes dwars door de prachtige natuur.Vanaf deze route konden we ook de ski piste Siebelseckle zien.Eenmaal weer bij de Mummelsee aangekomen hebben we hier geluncht. Allebei flammkuchen gegeten; dit is een soort hele dunne pizza (maar ook van een ander soort deeg). Het was weer een heerlijke dag! Nog 1,5 week vakantie te gaan!  

<<

>>

0 reactiesReageer